Кристиан Костов с награда за европейски дебют

Кристиан Костов с награда за европейски дебют | StandartNews.com

17-годишната поп звезда Кристиан Костов стана първият българин, носител на награда EBBA – European Border Breakers Awards. Наградите се връчват на дебютиращи европейски изпълнители, добили голяма популярност извън границите на собствената си държава.

Кристиан научи новината преди минути в ефира на предаването „Евробокс" на програма „Хоризонт" в интервю с музикалния редактор Жени Монева. „Наградата е уникална! Много съм щастлив! Не мога да повярвам! Всичко върви нагоре за мен и то защото стъпих на сцената в България!", каза Кристиан в ефира на „Евробокс". Тази награда включва Кристиан в звездния отбор на младите изпълнители в Европа, сред които са другите носители на приза Адел, Индила, Александра Стан и Дуа Липа, допълни Жени Монева.

Официалното връчване на наградите EBBA ще се състои на бляскава церемония в Грьонинген, Холандия на 17-ти януари 2018 г., където той ще пее на живо. Наградата ще му бъде връчена лично от легендата на британската музика Джулс Холанд.

Събитието е част от уникалния за Европа фестивал за поп и рок музика „Евросоник". Те са подкрепени от Европейската комисия по програмата „Creative Europe" и се осъществяват с медийната подкрепа на Eвропейския съюз за радио и телевизия, ЕBU. Партньор за България е Българското национално радио.

Кристиан Костов постигна първата си голяма победа на конкурса „Евровизия 2017" в Киев. Тогава той извоюва за България второто място, най-високото постижение за страната ни в този престижен европейски конкурс. Това негово участие допринесе и за друга важна стъпка в кариерата му – той доби голяма популярност в цяла Европа с песента "Beautiful Mess".

Следващият връх, който Кристиан може да покори в рамките на EBBA заедно със слушателите на БНР и всички българи, е наградата на публиката - Public Choice Award, която ще бъде резултат от онлайн гласуване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай