И Рийз Уидърспун в списъка на Харви Уейнстейн

И Рийз Уидърспун в списъка на Харви Уейнстейн | StandartNews.com

Харви Уейнстейн – опозореният холивудски магнат, обвинен в продължило десетилетия сексуално насилие, стигало и до изнасилване, подаде оставка от управителния съвет на продуцентската си компания, след като и 41-годишната актриса Рийз Уидърспун разкри, че е била обект на сексуален тормоз.

На 8 октомври, Уейнстейн беше уволнен като съпредседател на The Weinstein Company, но запази мястото си в управителния съвет до оттеглянето си във вторник. Оставката е била подадена след среща в Манхатън между адвокатите на Уейнстейн и членовете на едноименната компания. В понеделник The Weinstein Company обяви, че Colony Capital са се съгласили да влеят веднага пари в разтърсеното от скандала студио и че двете страни преговорят за потенциална продажба. Около 40 актриси, между които Гуинет Полтроу, Анджелина Джоли и Мира Сорвино казаха, че са били обект на сексуални злоупотреби от страна на продуцента.

Уидърспун каза, че е била само на 16 години, когато е имала за пръв път контакт, но не и за последен, с неназован режисьор.

„Имам собствени преживявания, които си спомням много ярко, дотолкова че ми е трудно да спя, да мисля, да общувам", каза актрисата за изданието на сп. „Ел". - Голяма част от чувствата, които изпитвам, са свързани с безпокойство, с това да бъда честна, с вината, че не съм говорила по-рано за това или че не съм предприела нищо. Изпитвам истинско отвращение към режисьора, който ме нападна, когато бях на 16, и гневът, който изпитвах към агентите и продуцентите, които ме караха да чувствам, че мълчанието е условие за това да бъда наета на работа".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай