Хитове на Народния покоряват Тулуза и Париж

Хитове на Народния покоряват Тулуза и Париж | StandartNews.com

Хитове на Народния ще обират овации в Тулуза и Париж през януари и февруари.

С „Танцът Делхи" от Иван Вирипаев, който вече бе определен като едно от тематичните събития на сезона, Галин Стоев се представя като режисьор в Националния театър на Тулуза, чиито директор е от началото на 2018-а. Спектакълът с Владимир Карамазов, Радина Кърджилова, Светлана Янчева, Радена Вълканова, София Бобчева и Елена Телбис ще има осем представления на първата сцена в прекрасния френски град - на 11, 12, 13, 16, 17, 18, 19 и 20 януари със субтитри на френски.

„Богът на касапницата", за който вече втори сезон билетите се разпродават за месеци напред, гостува в Париж по покана на Асоциация „Европа Култура Обмен" на 9 и 10 февруари в Theatre de Fénelon-Sainte-Marie - като откриващ спектакъл по случай българското председателство на Съвета на Европейския съюз.

Постановката на Антон Угринов по текст на Ясмина Реза е със звездното участие на Владимир Карамазов, Юлиан Вергов, Александра Василева и Радена Вълканова.

Народният също ще приеме гости. На 16 януари плевенската трупа, която носи името на Иван Радоев, излиза с „Вишнева градина" на Чехов във версия на Василий Сенин. В ролите са Красимира Кузманова, Елица Анева, Надя Дердерян, Адриан Филипов, Ованес Торосян, Киро Крачунов... На 17 януари - отново на голяма сцена - артистите от Плевен ще играят „Островът на робите" от Пиер дьо Мариво на Васил Василев с Адриан Филипов, Сергей Константинов, Бориса Сарафова, Мария Йорданова, Теодора Кулева, Йоана Кирчева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай