Горещ дубъл с "Джипси кингс"

Горещ дубъл с "Джипси кингс"  | StandartNews.com

Кралете на фламенкото обещават луд купон в София и Свети Влас на 5 и 6 август

"Джипси кингс, които пристигат утре у нас, ще направят двоен лайв. Световноизвестната банда ще разгорещи столичани с вечните си хитове на 5 август в "La Cubanita", а ден по-късно в едноименното заведение в Свети Влас. Близо 30 години след като налагат неповторимия си фламенко румба стил, прочутите музиканти все още карат тълпи от хора в целия свят да танцуват на хитовете им. В момента те са на световно турне, което минава през Австралия, САЩ и Великобритания. В България са идвали няколко пъти.

Фамилиите Рейес и Бойлардо напускат Испания по време на Гражданската война и се преселват във Франция. Техните наследници създават "Джипси кингс". Успехът им идва през 1987 г., когато излиза първият им едноименен албум. Той за кратко става мултиплатинен и съдържа актуални и до днес хитове. В интервю за "Ройтерс" Николос, един от братята Рейес, признава, че членовете на "Джипси кингс" понякога се питат защо още продължават с изявите. "Подтиква ни любовта на публиката. Дори да не разбираш езика или музиката, тя е танцувална, универсална", казва Рейес.

"Джипси кингс" говорят на френски, но езикът, на който пеят, е гитане - смес от испански, френски и чешки. Досега са продали над 25 млн. албума. Носители са на много награди, сред които "Грами" и "Латино Грами".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай