12:40 ч.

20.08.18

2 мин.

0

0

0

Фотоваканция събира майстори на обектива в Камчия

от редактор |

Фотоваканция събира майстори на обектива в Камчия

За 24-ти път на брега на Черно море, ще се съберат любители и професионални фотографи за поредното издание на Фотоваканция. В дните между 3 и 9 септември в курорта Камчия ще се проведат множество изложби, лекции, дебати, презентации и демонстрации, уъркшопове, конкурси. Морската локация с интересни сюжети за снимане, срещата с топ фотографи, най-добрата техника и множеството творчески предизвикателства, превръщат Фотоваканция 2018 в едно от най-чаканите събития на годината за гилдията.
Тази година участниците ще имат възможността да работят с едни от най-изтъкнатите фотографи у нас. Поканата на организаторите са приели Александър Новоселски, който ще изнесе лекция за тънкостите на комерсиалната фотография, Енчо Найденов�и Яна Пенева ще провокират с лекции и фотосесии на тема портретна фотография, а концептуалната фотография


ще разнищи един от корифеите в този жанр Любомир Сергеев


В неговата програма е включена фотосесия с три грации от националния отбор по художествена гимнастика и уъркшоп по концептуална фотография. Дилян Марков се включва с лекция на темата "Пътувай, за да разказваш истории". Любителите на въздушната и пейзажната фотография ще имат възможността да работят с Явор Мичев. В последния ден на Фотоваканция акцент ще бъдат "Пейзажи на плажа" с отличения в конкурса Sony World Photography Award 2018 българин Веселин Атанасов.
Участниците и тази година ще работят в професионално студио, ще могат да тестват съвременна техника, ще разполагат с модели, които ще се включват в творческите им задачи. В програмата


са включени още много дискусии, изложби, творчески работилници


В добавка красиви плажове, изгреви, залези и всичко, което свързва фотография и ваканция в перфектна комбинация.
„Фотоваканция" се провежда за първи път в далечната 1983 г. като свободен форум за изява на българските фотографи и поле за обмен на идеи. С известно прекъсване след 1989 -та всяка година през септември „Фотоваканция" събира над 500 участници. За тези години са проведени безброй лекции, творчески работилници, над 300 изложби и са раздадени на 300 награди.
От 3-ти до 9-ти септември Фотоваканция 2018 ще бъде на ново място, с нови идеи, предизвикателтва и преживявания – същият неповторим дух!


Програмата по дни и часове може да намерите тук
За контакти:
Емануил Трейман
0888812284
https://photovacation.org/


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент