Два хора огласиха Малката Базилика в Пловдив - Култура - Стандарт Нюз


20:05 ч.

27.11.17

1 мин.

0

0

0

Два хора огласиха Малката Базилика в Пловдив

от редактор |

Два хора огласиха Малката Базилика в Пловдив

Фото "Марица"


Любителите на хоровото изкуство имаха възможността да се насладят вчера на изпълненията на две формации - дамски хор „Алабреа" – София и мъжки хор „Стефка Благоева" – Пловдив. Събитието бе организирано в Малката Базилика от Дирекция „Култура и културно наследство" на Община Пловдив.


„Съвместният концерт на дамски хор „Алабреа" – София и мъжки хор „Стефка Благоева" – Пловдив цели да се популяризира българското хорово изкуство, чрез представяне в подходяща среда на църковна музика и обработен български фолклор. Вярваме, че това ще обогати културния живот на бъдещата Европейска столица на културата", каза Юлия Петрова, корепетитор на мъжки хор „Стефка Благоева" – Пловдив.


„Идеята се породи заради желанието на хоровете в България да се познават, да общуват повече и да експериментират в творческите си изяви", обясни Атанаска Попова, диригент на дамски хор „Алабреа".
Мъжки хор „Стефка Благоева" е основан на 22.09.2008 г. от възпитаници на Хора на пловдивските момчета и младежи.


Женски хор "Алабреа" е основан през 2013 г. Мисията на създателите му е да направят модерен български хор, който да е част от световното съвременно изкуство, като същевременно носи и представя ценностите и традициите на българското хорово пеене.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент