Анжела блести до Юън Макгрегър

Актьорският състав на "Трейнспотинг" се събра отново след 21 години на оранжевия килим (от ляво на дясно): режисьорът Дани Нойл, Юън Макгрегър, Юън Бремнър, Джон Ходж, Ървин Уелш, Робърт Карлайл, Джони Лий Милър, Кели Макдоналд и бодрата смяна Анжела Недя

Анжела блести до Юън Макгрегър | StandartNews.com

Звездите на "Трейнспотинг" се събраха в Единбург в неделя вечер за световната премиера на дългоочакването продължение на превърналия се в култ филм за банда несретни наркомани от Шотландия. След 21 години оригиналният състав отново е на линия - Юън Макгрегър, Джони Лий Милър, Робърт Карлайл и Юън Бремнър. Момчетата и режисьорът Дани Бойл щурмуваха оранжевия килим - прератка към Кубриковия "Портокал с часовников механизъм", и бяха кавалери на две дами: звездата от първата част, шотландската актриса Кели Макдоналд, и българския повод за гордост Анжела Недялкова. 25-годишната госпожица се вписа идеално сред знаменитостите. Таблоидът "Дейли мейл" отбелязва: "Българската актриса Анжела Недялкова беше зашеметяваща в синя рокля с пайети до земята." Колегите й бяха далеч не толкова официални, но всички с широки усмивки изглеждаха щастливи от срещата им. На оранжевия килим беше и авторът Ървин Уелш, който има малка роля във филма.

Докато първата част е базирана на едноименния роман на Уелш, то втората само донякъде следва друго негово хитово заглавие - "Порно". Действието в лентата, която тръгва по кината у нас на 17 февруари, се развива сега, когато героите вече са на средна възраст.

Макгрегър разказа как първоначалните му резерви относно продължението бързо са били разсеяни. "Всички бяхме малко нервни за "Трейнспотинг 2" - да не би да не успешен или да навреди на репутацията. Или да остави лош вкус в устата на хората за оригиналния филм. Но се чувствахме така, само докато не прочетохме сценария на Джон Ходж. Всички имаме усещането, че героите са хора, които познаваме - Рентън, Компира и Бегби. Невероятно е отново да влезем в техните обувки, да чуем гласовете им пак - това е много специален момент." В новия филм виждаме героят му Рентън да си живее удобно в Амстердам, уседнал европеец с хубава, сигурна работа. Но лична криза го връща обратно в Единбург, който му е трудно да разпознае. Той съживява горчивия си девиз от първата част "Изберете живота", като го актуализира: "Изберете Фейсбук, изберете Туитър, изберете Инстаграм и се надявайте, че на някой някъде му пука". Споменава още риалити предаванията, снимане и публикуване на порно за отмъщение, сексуалните предразсъдъци към жените, работата без трудов договор, а заключението му е: "Изберете да задушите болката с непреценена доза неизвестни наркотици."

Режисьорът Дани Бойл снима филма на много места в Единбург и други в Шотландия, но камерата се завъртя за няколко дни и в България, заради което у нас беше самият режисьор. В пълна тайна, избягвайки всякакво медийно внимание, той снима Анжела на гара "Подуяне". Предстои да видим какво точно ще прави героинята й Вероника на позанемареното пространство на повече от 80 години.

Бойл е млад амбициозен режисьор, когато прави първия "Трейнспотинг". Оттогава той спечели "Оскар" за "Беднякът милионер" и подписа церемонията по откриване на Олимпийските игри в Лондон. "За повечето от нас тази история беше основополагаща в кариерите ни. Когато я правиш отново, трябва да бъдеш много внимателен в края и в началото. За това първо снимахме Единбург, после в Глазгоу най-вече по финансови причини. Тогава нямахме никакви пари. Сега имаме малко повече и решихме, че трябва да направим премиерата в Единбург. Историята принадлежи на този град", каза режисьорът на оранжевия килим.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай