Жорди Галсеран гледа "Дакота" в Сатирата

Жорди Галсеран гледа "Дакота" в Сатирата  | StandartNews.com

Световноизвестният драматург Жорди Галсеран ще гледа "Дакота" в Сатирата на 10 декември. Каталунецът, чиито пиеси са от най-играните не само в Европа, е сред топгостите на Софийския международен литературен фестивал. Той специално е поискал да гледа спектакъла на Владимир Пенев с Юлиан Вергов, Захари Бахаров, Владимир Карамазов и Александра Василева.

В интервюто, което Галсеран даде на Нева Мичева за книжката към представлението, той споделя, че именно "Дакота" променя посоката на живота му след спечелен конкурс. Още с излизането си преди 20 години "Дакота" се превръща в събитие със серия отличия. Авторът твърди, че комичната предпоставка е способността на един човек да вижда в бъдещето си - или убедеността му, че това е така, което е същото.

"Тези от нас, които нямат подобен дар, правят нещо много подобно - предугаждат с въображението си", твърди Галсеран. Главният герой Иполит Харама работи това, което иска, има съпруга, която обича, и всеки момент чака да му се роди дете. Но след две седмици в кома той започва да сънува кошмари, които един след друг започват да се случват.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай