Света троица раздава хляб и зрелища

Джони, Чарли и Джеки: кинаджии и писатели

Света троица раздава хляб и зрелища | StandartNews.com

Премиера 3 в 1 след петдесет години приятелство ще имат Чарли /Илиев/, Джони /Пенков/ и Джеки /Стоев/. Довечера в Дома на киното те ще покажат своя филм "Хляб и Зрелища". Вторите двама ще направят премиера и на книгата си "Надали, ама а дано" /А дано, ама надали/, преливаща от истории със сексуален и политически характер. Естествено, всичките тези всенародни тържества ще бъдат озвучени от оркестър.

Хлябът и зрелищата изявените творци са намерили в ромската махала в Кюстендил. Главен герой е Боби, който всяка сутрин, без почивен ден, доставя на населението топли самуни, а заедно с това е направил и първата циганска независима телевизия. Филмът е сниман повече от година. И от него научаваме още, че: в квартала като се пусне музика, идват и комшиите, а в блоковете в центъра гръмне ли уредбата, съседите викат полиция. Това е така да се каже незначителната разлика между двата етноса, населяващи града.

В книгата Джони се вълнува кратко: "Тя ми се сърди, че не помня на кой ден от месеца е родена, а не се радва, че не знам годината." Докато Джеки Стоев разказва далеч по-дълги, но също толкова весели истории.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай