Столичен куклен театър с 2 премиери през ноември

Столичен куклен театър с 2 премиери през ноември | StandartNews.com

София. Моноспектакълът на Бойка Велкова „Пътят кък Афродита" и историята за Тим Талер „Продаденият смях" привличат малки и големи зрители.

ПРЕДСТАВЛЕНИЕ ЗА ВЪЗРАСТНИ

Две нови заглавия ще покаже Столичният куклен театър през ноември. Моноспектакълът на Бойка Велкова „Пътят към Афродита", чиято премиера ще бъде на 8 ноември, е една история, вдъхновена от аромат на канела, червено вино, мъжки устни, пропуснати нощи, думи на Исабел Алиенде и други афродизиаци.

Една жена и една актриса се срещат на сцената, за да си подадат ръка, за да си признаят няколко тайни, за да си споделят забавни истории и да заявят своя вкус към изкуството, храната и силата на прошепнатите слова...

По лични преживявания на Бойка Велкова
Художник: Венко Шурелов и Мартин Пенев
Хореограф: Росен Михайлов
Музикална картина: Теодосий Спасов
Преводач: Катя Диманова

ПРЕДСТАВЛЕНИЕ ЗА ДЕЦА НАД 7 ГОДИНИ

Представлението за деца „Продаденият смях" (по Джеймс Крюс), чиято премиера е предвидена за 28 ноември, разказва историята на малкия Тим Талер, който сключва сделката на живота си. Момчето продава смеха си на Барон Лефует, а в замяна получава способността да печели всички облози, без ограничения. Един дяволски договор, който променя живота на момчето до неузнаваемост! Скоро Тим осъзнава, че е продал най-доброто, което някога е имал и се впуска в търсене на продадения си смях.

Автор: Джеймс Крюс
Драматизация и режисура: Елица Петкова
Сценография: Ива Гикова, Ивайло Николов
Музика: Пламен Петков
Участват: Я. Гигов, Г. Стоянов, Р. Гаванозов, И. Райков, К. Асенов, Д. Тодоров, Д. Иванов, С. Димитров

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай