С „Пук" на Валери Петров кърджалийските кукли откриват сезона

С „Пук" на Валери Петров кърджалийските кукли откриват сезона | StandartNews.com

Новият творчески сезон театър „Димитър Димов" със сцена „Кадрие Лятифова" Кърджали започва с възраждане на Куклената формация, в чийто състав се включват 4- ма студенти от НАТФИЗ от класа на проф. Румен Рачев. „Първият спектакъл, в който ще ги видим след месец е „Пук" на Валери Петров", съобщи директорът на трупата Димо Димов..

„Идваме с надежда, работили сме заедно през последните няколко години. Смятаме, че всеки град трябва да има Куклен театър", споделиха Светослав, Вероника, Ангелина и Елица.През седмицата на общо събрание младите актьори са представени официално на колектива.

Куклената театрална формация в Кърджали има десетилетна история, в момента доайен на състава е Борислав Христов, който не скри задоволството си от новото попълнение. Той припомни, че кърджалийските кукли имат седем награди от национални и международни куклени фестивали.

Репетициите за първия премиерен спектакъл започват на 15 октомври. Постановката е на режисьора Валентин Владимиров."В памет на Валери Петров поставяме„ Пук" - най – доброто българско заглавие за куклен театър. Ще се опитаме да направим за публиката едно пищно и много атрактивно представление", увери директорът на театъра Димо Димов. В афиша ще бъдат включени още Коледен детски спектакъл, а през февруари 2015 г. се очаква със своите студенти да работи и проф. Румен Рачев. През новия сезон в репертоара на драмата ще присъстват заглавия от българската и световна драматургия - „Българи от старо време" и „Без зестра".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай