18:05 ч.

19.02.17

1 мин.

0

1

0

Ройтерс: Стоянка е с младежки плам

от Стандарт |

Ройтерс: Стоянка е с младежки плам

Световната рекордьорка за най-възрастна играеща театрална звезда Стоянка Мутафова впечатли световната агенция "Ройтерс". "Тя редовно изнася представления и не е изгубила младежки си плам. Кралицата на българската комедия, както я наричат, има в актива си богата палитра от роли, стартирали още от далечната 1945 година, когато играе прислужница в пиеса на Молиер. Мутафова успя да вдъхнови цели поколения българи да насочат своите кариери в киното и театъра", отбелязват от "Ройтерс".
"Времето измина толкова бързо! Но рекордите не ме ласкаят, тъй като са свързани с възрастта ми. Това не е нещо особено", коментира Мутафова пред "Ройтерс" минути преди да излезе на сцената на театър "Сълза и смях", за да се превъплъти в "Госпожа Стихийно бедствие".
Агенцията отбелязва, че Стоянка стана най-възрастната играеща актриса в света, след кончината на 102-годишния руски актьор Владимир Зелдин. "Въпреки че си помага с патерица, за да излезе на сцената, тя не спира да ръси шеги и играе пред публика 4-5 пъти месечно", не скрият възхищението си още от агенцията.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 09:32 · 22.05.2017
Актриса с много висок дух.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент