08:55 ч.

22.05.17

1 мин.

0

0

0

Ремонтират Народния театър за половин милион без ДДС

от редактор |

Ремонтират Народния театър за половин милион без ДДС

Народният театър "Иван Вазов" ще посрещне новия театрален сезон през есента след освежителен ремонт, за който са обявени досега четири обществени поръчки. Те са за над половин милион лева без ДДС.


Най-много средства – 270 000 лв. ще отидат за претапициране на зрителските столове в Голямата и Камерната зали на театъра.


70 000 лв. са заделени и за проектиране и изпълнение на ремонта на санитарните помещения, както за зрителите, а така също и за актьорския състав.


115 000 лв. ще отидат за подмяна на главното разпределително табло на Народния театър. Други 100 000 лв. са предвидени за подмяна на изолации, вентилационни и електрически инсталации на сградата.


Според документацията, ремонтите трябва да се осъществяват през лятото, когато трупата на Народния театър е във ваканция.


Макар и да не е обявено в обществените поръчки, реновирането на театъра се прави и заради предстоящото Българско председателство на Европейския съюз.


Част от мероприятията, които ще бъдат част от културната програма на Председателството, ще се проведат именно в НТ "Иван Вазов".


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент