Марин Янев празнува 75 с "Майстори"
Народният театър с 11 номинации за "Икар"


18:40 ч.

11.02.18

1 мин.

0

6

0

ПРОТЕСТ! Васил Михайлов отказа Икара

от редактор |

ПРОТЕСТ! Васил Михайлов отказа Икара

Васил Михайлов отказа да приеме "Икар" за цялостен принос. "Това е моят малък протест за всичко онова, което се случва и не се случва в театъра", сподели великият актьор в „Нашият ден" по програма „Христо Ботев" на БНР. "27 март е голям празник. Още повече, че на тази дата е роден големият син. С моя опит, с моите успехи, с моите грешки - които сигурно са много, съм извоювал привилегията да отказва приятелства, срещи, роли, награди.


Отдавна не съм член на Съюза на артистите. В моя театър, в който съм вече 50 години, „Българска армия", няма такава организация. Но не само затова отказвам. В последното Велико народно събрание аз, Тодор Колев, Вили Цанков, оперният певец Стоян Попов, режисьорът Реджеб Садък бяхме създали Закон за театъра. Раздадохме го на депутатите, но тогавашният министър на културата Димо Димов и шефът на Съюза на артистите Стефан Илиев не го харесаха - защото игнорираше и министерството, и Съюза. Та затова съм виновен – защото много харесвам промените, но реформи без закони не се правят. А за това трябва да се носи отговорност", мотивира се Васил Михайлов.


Според него, през последните години в творческите съюзи има голяма криза. "Най-големият въпрос е защо младите хора не членуват в САБ и не играят в театрите в провинцията. А се става актьор, когато изиграеш поне 50 роли", категоричен е титанът на сцената и екрана, който неотдавна отказа участие в три родни филма.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 11:13 · 27.03.2018
Прав е човекът ,ама малцина могат да го разберат.Повечето не могат.А и не трябва!.За реформи в театъра си трябват "топки".!А той определено ги има.!!!
Потребител · 22:00 · 13.02.2018
като своя герой капитан петко развя черното знаме но кой да го види .
Потребител · 18:35 · 13.02.2018
Васил Михайлов e brilyanten actior i dostoen 4ovek . Ako se beshe rodil i rasvil v angliisko govoryashta strana, shteshe da e megdunarodna svesda kato Hollywoodskite.
Потребител · 08:46 · 13.02.2018
Прав е човека, ама това много малко хора го разбират.И то само хора от гилдията.Не е въпрос за масова "консумация".От години се съсипва Българския театър а там е мястото където се създават истински актьори.И докато не се вземат кардинални мерки така ще си я караме докато свят светува.
Потребител · 20:35 · 11.02.2018
куку
Потребител · 08:28 · 12.02.2018
@Потребител Ти си куку...скоро само с такива ще остане България
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент