Павел Попандов в "Слънчевите момчета" на къджалийска сцена

Павел Попандов в "Слънчевите момчета" на къджалийска сцена | StandartNews.com

Кърджали. Почитателите на Мелпомена в Кърджали аплодираха любимия на поколения българи актьор Павел Попандов в "Слънчевите момчета" от Нийл Саймън.

„Това е една от най -поставяните пиеси на американския драматург. В нея авторът успява да разкрие душата на артиста. Смехът на Нийл Саймън не е смях на дребната дума, на грубата закачка и на вулгарния израз. Това е смехът на особената мисъл, смехът на парадокса, един много интелигентен смях", коментира режисьорът Андрей Калудов. На сцената Павел Попандов е в ролята на Уили Кларк и си партнира с Димитър Варадинов, Валентин Кашъмов и Виктория Панева. Сценографията е дело на проф. Красимир Вълканов.

„По време на репетициите се убедих в качествата на Митко Варадинов, на Валентин Кашъмов и Виктория Панева и за мен бе удоволствие да си партнирам с тях", сподели Павел Попандов. Той подчерта и добрата робата на технически персонал и администрацията на театъра.

Пиесата „Слънчевите момчета" се играе с успех в много театри. На Бродуей тази постановка държи един от рекордите с 865 представления в продължение на 15 години.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай