Нона ще се пробва в политиката

Нона ще се пробва в политиката | StandartNews.com

Нона Йотова с кеф цитира сладката дефиниция на Умберто Еко за елегантността: "Да не се появяваш по телевизията". Тя обаче няма избор – това работи. А сега актрисата, която пее и има страхотни албуми, може да стане и депутат. Беше номинирана от гражданската квота на БСП – така че ще се посвети на червената идея. Маратонът предстои. Самият Ламбо одобрява акцията. Нона открай време си е социална – може би затова сега е решила да се пробва и нещо да промени. Вероятно се е навила в името на някаква лична кауза, която все още не коментира пред микрофоните. Има и друг вариант – да й е писнало да гледа и слуша хора, които само обещават, а не изпълняват. Самата тя не е личност на крайностите. "До тях стига само човека, който не е удовлетворен", убедена е Нона. Дразни се, че разни хора се правят, че живеят определен живот, а всъщност прикриват друг. А тя има навика да казва разни истини доста безцеремонно за салонния етикет на домораслото така наречено светско общество. Мъжът й Богомил Бонев – също. Когато се появяваше по телевизиите, събираше противоречиви, но наситени реакции. Неслучайно го канеха в един от много предишните сезони на "ВИП брадър". Тогава с Нона падат от смях – и до тук. Венета Райкова пък подпалва телефоните, за да го вика в "Горещо". Продуцентите са наясно, че Бонев би им вдигнал акциите. Защото и той, и Нона все си търсят белята - навремето празнуваха втората годишнина от сватбата си с първия театрален фестивал в Банско. Всъщност сантименталният им роман започва доста години преди официалната венчавка.

Много е добра като Джина Лолобриджида

В момента може би най-големият сценичен хит на Нона е нейната Лолобриджида в "Джина и Фидел" в Сатирата. Партньор й е Кирил Ефремов, който пък е Ел Команданте. Жълтите медии май пропуснаха да ги похвалят като актьори, но затова пък предложиха полюсни варианти на отношенията им – от флирт до омраза. Публична тайна е, че Нона открай време се увлича по езотерика, хороскопи, нумерология... Затова е благодарна на Съдбата, че й е изпратила Лолобриджида. "Тя винаги е била мой идол. Затова почти изпаднах в шок, когато стана ясно, че ще правим представлението. Пълна мистика. Важното е изкуството да е вън от абаносовата кула. Теорията "Колкото по-малко ни разбират, толкова повече сме над тълпата", не ми допада. Трябва да правиш всичко за публиката, независимо дали ще я разсмееш или разплачеш. Важното е тя да диша с теб", споделя Нона. Бен Крос преди години гледа "Трамвай Желание" и после казва на Асен Блатечки – той и Йотова играят главните роли - че представлението му е харесало повече от това на "Бродуей", в което участва самата Глен Клоуз.
Нона е поклонник на всевъзможни провокации. Някога позволи голото й тяло да бъде нарисувано и позира за корицата на мъжкото списание "Клуб М". Цяла София говореше само за това. След години пък се появи като Нефертити.

Черпи сили от планината и морето

Нона често черпи сили и страсти от природата. Обожава планината и морето. И когато по-дълго време е била сред космическите енергии, не може да се начуди защо в София се намират хора, които все гледат да ужилят другия. До преди години Нона беше прочута и със своята страст към конете. По-късно обаче се дистанцира от тяхната екстремност. "Опасни са в своята непредсказуемост. Понякога се държат глупаво, друг път лесно се плашат. Преди време кон ме хвърли два пъти. Слава Богу, не пострадах. Но стресът беше неприятен. А и професията ми не позволява никакви волности с физиката. Изкълчиш ли си глезена, представленията ти пропадат. Предпочитам да вървя - доста по-необходимо е". Тя и Богомил обаче са фенове на водните дисциплини. Той завършва курс по дайвинг, аз тя се гмурка с шнорхел. След две пътешествия в Индийския океан са тотално запалени. Край Малдивските острови виждат невероятни неща. Нона обича да чувства адреналин в сетивата си. Винаги е била смело момиче. Постоянно преодолява страховете си. "Полезно е в живота. Дори когато направиш някоя глупост напълно самостоятелно", категорична е тя.

И синът Йоан поема отровата на театъра

Синът й Йоан, който още като тийнейджър влиза в студията към Младежкия театър, където му преподава самият Малин Кръстев, вече е в НАТФИЗ. Все още не може да преодолее мъката по баба си. Всъщност родителите на актрисата отглеждат момчето, докато тя репетира и играе. Нона ще издава албум с 10 песни по текстове на майка й, поетесата Елка Недкова. За свой диск все няма време. А парчетата в предишните й два са наистина прекрасни. Има и още таланти – рисува модели, скицира бижута. Сред големите й страсти е и историята. Докато води "Тера инкогнита" по БНТ, е истински щастлива. Както и когато се посвещава на литературата. Пише чудесни стихове. Луда е по символистите – най-вече по Николай Лилиев и Теодор Траянов. С Иван Лечев пък бяха направили на шпаньолски език испанско-еврейска песен от XV век.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай