"Независим театър" тръгва с постановка на Велко

Асен Блатечки, Юри Ангелов и Мария Сапунджиева играят довечера в "Омайна нощ"

"Независим театър" тръгва с постановка на Велко   | StandartNews.com

Смях до сълзи с Асен Блатечки, Юри Ангелов и Мария Сапунджиева в комедията на Жозиан Баласко

"Омайна нощ" дава старт на новия храм на Мелпомена в столицата

Сцената на бившия Модерен театър в Дома на българо-съветската дружба в София възкръсва от днес в "Независим театър". Новият храм на Мелпомена отваря врати с комедията на Жозиан Баласко "Омайна нощ", режисирана някога от покойния Велко Кънев за бургаската трупа и с музиката на Стефан Диомов. Какво се случва във великолепната френска комедия, когато една затворничка в петдневен отпуск (Мария Сапунджиева), среща водещ на хитово ТV предаване (Асен Блатечки) и келнер, бивш затворник (Юрий Ангелов). Пътищата им се пресичат по необичаен начин в бюфета на гарата в нощта между два влака за Париж. Как ще протече тази нощ, как ще свърши тя, къде ще се озоват героите на следващата сутрин и как спонтанното влюбване в такава нощ прераства в тежък махмурлук на следващия ден. Това ще види публиката довечера.

Част от пролетната програма на "Независим театър" ще бъдат и спектаклите "Чиста къща" на Иван Урумов, романтичната комедия "Бурунданга", "Мъртви души" на Булгаков с режисьор Тея Сугарева, както и постановката на студентите от четвърти курс "Актьорство за драматичен театър" в НАТФИЗ - "Последователите на Конфуций". Добре дошли тук са и най-добрите извънстолични постановки. Столичните фенове ще видят и комедията от Елин Рахнев "Фенове" с Христо Гърбов и Валентин Танев (13 май). Следват и два моноспектакъла, на 19 май - "Аз съм жена, ти си мъж - желанията ни са еднакви" на Николай Урумов, и на 23 май - "Мартин, Данчо и майка им" с Карла Рахал, по текста и режисурата на Камен Донев.

Новото арт средище разполага с 400 места, голяма сцена и алтернативно пространство, с площ от 250 кв. м и височина 12 метра. Публиката му ще се радва на Асен Блатечки, Калин Врачански, Мария Сапунджиева, Ивo Аръков, Атанас Атанасов, Луиза Григорова, Ненчо Балабанов, Радина Думанян. Всеки сезон художественият съвет ще организира конкурси за независими проекти, които да бъдат играни на сцената тук. Ще се продуцират и собствени театрални спектакли, ще се организират международни и национални ателиета, форуми и театрални фестивали. Актьорите и екипът на всяка нова продукция ще бъдат подбирани с национален кастинг. Иновативната идея и нейната реализация са на Слав Бойчев. Актьорът, режисьор, продуцент и създател на Младежката организация за независимо театрално и филмово изкуство (МОНТФИЗ) е и директор на театъра.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай