Ненчо Балабанов става рибар в Пловдив

Ненчо Балабанов и Веси Бонева в спектакъла

Ненчо Балабанов става рибар в Пловдив | StandartNews.com

Ненчо Балабанов ще зарадва феновете си от Пловдив на 9 септември. Мултиталантливият ктьор излиза на сцената на Античния театър в първата у нас 3D поп опера "Рибарят и неговата душа".

В най-чаканото културно събитие в града под тепетата, чиято премиера предизвика фурор в НДК през май, Ненчо е в ролята на рибаря, а великолепната вокалистка, пяла с Робин Гиб, Амалия е неговата Душа. Партнират му още Веси Бонева като Русалката, оперният певец Стефан Владимиров е отецът, Мариана Попова е Вещицата, а Димо Алексиев е Оскар Уайлд, по чиято приказка е създаден спектакълът. Режисурата е на Ани Топалова, автор на либрето и текста на песните. Създател на омагьосващата музика е Минко Ламбов.

В мащабния проект участват над 100 артисти от различни сфери на изкуството. Сред декора на импозантния Античен театър ще излязат симфоничен оркестър с поп-рок банда, балет в неговите най-разнообразни форми и хор. Минко и Ани са направили обстойно проучване на летния театър, който позволявал прекрасна видимост от всички места, защото картината, която е създала Полина Герасимова, наистина си заслужава. Визиите се допълват по приказен начин от костюмите, които са дело на Кремена Халваджиян.

Билетите за спектакъла в Пловдив са на цени от 10, 15, 20, 25 и 30 лева. Следващото представяне на попоперата е на 10 ноември пак в зала 1 на НДК.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай