Нели Топалова на арт тур с майката на Нина Добрев

Нели Топалова на арт тур с майката на Нина Добрев | StandartNews.com

Актрисата и художничката гледаха театрални хитове в Авиньон

Нели Топалова тези дни се завърна от пътешествие в Южна Франция, където се отдаде на мощен арт маратон и на тотално презареждане сред прекрасната природа на провинцията. Актрисата, която неотдавна влезе в ролята на служебния министър на здравеопазването Здравчева в "Столичани в повече", е изгледала някои от най-хитовите спектакли от афиша на култовия театрален фестивал в Авиньон.

"Колосална история. Имаше над 300 заглавия в програмите, а гостите бяха над 130 000. Всяко възможно пространство беше превърнато в сцена извън традиционните зали - църкви, дворове, площади, клубове... Артистите рекламираха представленията си от сутрин до вечер с невероятни атракции. Беше истински хаос, но в него имаше нещо много креативно. Първо гледахме "Оле" - невероятно фламенко зрелище, което играят от 20 години, но с много промени и развитие. Бравурна комбинация от клоунада, жонгльорство, етюди, скечове - и всичко това на фона на три перфектни китари. "Конниците" на Жозеф Кесел с Ерик Буврон, Грегъри Бакует, Кхалид К - брилянтен бийтбоксер, и Ан направо ни остави без дъх. Историята е за афганистанския футбол на коне, където топката е обезглавена коза. Играта се казва "Бузкаши", което означава "да грабнеш козата". Решенията бяха изумителни, внушенията - ярки. Публиката забрави къде и защо се намира. "Сън в лятна нощ" ми напомни за студентските години, когато сама аз бях в образа на Елена. За съжаление французите явно нямат преводач от ранга на Валери Петров, така че музиката на Шекспир не успя да се "чуе". "Макове в окопите" пък беше за Първата световна война - разтърсваща класика", споделя Нели.

Тя е била в компанията на Михаела Добрева - майката на холивудската звезда Нина Добрев. Художничката е споделила маршрута и приключенията на Топалова. Двете са приятелки отдавна и имат идентични арт вкусове и предпочитания. Обиколили са доста дворци, църкви и музеи. Нели особено си е паднала по замъка на Жак Кьор в Бурж, по величествената готическа катедрала "Сент Етиен", по Фонтен де Воклюз, любимото място на Петрарка. Синеоката чаровничка, която е известна със своята страст към медитацията и рейки, е пробвала във Франция дори терапия с охлюви.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай