Малин Кръстев черпи в Рим

Бг звездите си направиха селфи, докато честваха първия писателски "аскер" на Малин Кръстев

Малин Кръстев черпи в Рим | StandartNews.com

Мощна компания поля в Рим "аскера" за драматургия на Малин Кръстев, който той получи на 24 май в Армията. Известният актьор, тв водещ и вече всепризнат писател е снимал повече от дузина филми в Италия, но за първи път стъпва във Вечния град. Негов гид, естествено, е самият суперпътешественик Владимир Пенев. Старите приятели са заедно и в "Семеен албум" - пиесата на Малин, режисирана от самия него в родния им Младежки театър, която му спечели статуетката. В прекрасния спектакъл Владо е по-големият брат, а по-малкият го играе Герасим Георгиев-Геро, който също получи "аскер" за майсторлъка си.

Звездите са в Рим за осмото издание на българското кино, организирано от културния ни институт там с подкрепата на министерството, ръководено от Вежди Рашидов. Партито беше в къщата на Борис Христов, където от години са намира арт институцията. Най-щастливи от купона с любимците си от екрана и сцената бяха бг студентите, които живеят в някогашния дом на великия бас. Тъкмо те измайсториха и двете торти в чест на 10 години от създаването на българко-италианската асоциация "Феникс".

През деня международна публика изгледа "Козият рог" на Методи Андонов, който е в програмата с класиките. Двете зали в Каза дел чинема в парка "Боргезе" отново бяха препълнени.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай