Лолова ще получи статуетката „Златна липа“ 2016

Лолова ще получи статуетката „Златна липа“ 2016 | StandartNews.com

Татяна Лолова ще получи голямата награда на Международния фестивал за ново европейско кино в Стара Загора „Златната липа"'2016, съобщиха организаторите.

Звездата на сцената и екрана приема овациите на феновете и гилдията на 28 май на сцената на Държавна опера Стара Загора, където ще се състои церемонията за откриването на IV-то издание на елитния форум. Там изключителната актриса ще бъде удостоена с гран при за цялостен принос към Седмото изкуство.

В събота, на 29 май, Татяна Лолова, изиграла стотици роли пред публиката и камерите, ще разкрие още един от многото си таланти – тя ще засади липа в Алеята на кинославата пред Операта, където вече растат липите на титана Васил Михайлов, холивудския кино ас Джанкарло Джанини и неотразимата Мария Статулова – носители на наградата от предишните издания на фестивала. Така ще бъде спазена традицията на фестивала „Златната липа", припомни неговият създател и художествен директор Магдалена Ралчева.

Стартът на „Златната липа" ще бъде даден с полския хит „Варшава през нощта", представен от режисьорката му Наталия Коринцка-Груз, съобщава Нова телевизия. 50 продукции, снимани през последните две години в 16 страни на Стария континент ще се завъртят от 28 май до 1 юни на екраните в залите на Държавна опера Стара Загора и разположената в съседство Регионална библиотека „Захарий Княжески".

"Каръци" на Ивайло Христов е родното заглавие в конкурсната програма, което ще се конкурира с творби от Дания, Естония, Унгария, Косово, Македония, Македония, Русия, Сърбия, Австрия. Шеф на рейтинговото международно жури е Костадин Бонев, а оценки още ще вдигат колегите му режисьори Нана Джорджадзе, Каан Муждеджъ и Божан Вулетич, както и руската актриса Елена Игоревна. Носителят на "Аскеер" Бойко Кръстанов, който е от най-младите властелини на тв сериалите, ще бъде водещ на "Златната липа".

Фестивалът и тази година ще представи богата съпътстваща програма, изпъстрена с изложби, срещи с известни кинотворци и други приятни изненади.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай