Ламбо: Хубавите моменти са повече

Булфото

Ламбо: Хубавите моменти са повече | StandartNews.com

Последните години бяха много тежки за Стефан Данаилов - професорът пребори рака, имаше проблеми със зрението, а накрая загуби и най-голямата опора в живота си - съпругата си Мария. "Трудно се преодолява всичко това", сподели вчера пред "Дарик радио" големият актьор. Ламбо призна, че се бори с депресията от няколко месеца. Колкото до страшната болест, която изсмуква живителните му сили, сега Данаилов е в ремисия. "Дано по-дълго време остане. Така е трябвало да бъде. Въпреки че по едно време си казвах: "Господи, толкова ли съм грешен, та такива наказания?!", сподели 73-годишният Данаилов. Представял си възрастта на мъдростта по-съвсем друг начин - как излиза с приятели и се черпят. Но реалността се оказала съвсем друга. Ламбо не може да шофира и това много го мъчи. За да отиде някъде, някой трябва да го вземе и да закара. "Много тъпа работа. Стереотипите за живота трябваше да си сменя. Този преход беше най-труден за мен. Когато вече си слаб и годините вървят, е трудно да се правиш на весел, не е откровено и искрено. Но всичко се преодолява. Като ми стане весело, се радвам и го изживявам", допълни още Ламбо, който на 9 декември ще празнува рожден ден.

Мастера, както го наричат студентите му, сподели и, че пие антидепресанти. "Не знаех какво е депресия, чувал съм, но не го усещах. В един момент почувствах, че не искам да виждам никого, не исках да говоря с никого. Мълчах като пукал. Седях на диванчето с дни, забит в една точка", разказва актьорът. Тогава се престрашил да потърси помощ при психиатър, който му предписал весело хапче. "Само че аз имам недостатък да чета показателите и там беше написано, че ще ти се вие свят. Взех го, пих три дни и усетих, че ми се вие свят. Това е и малко от очите. Казах си: Сега остава да се тропна и да падна. И затова хвърлих хапчетата", разказа Ламбо.

После обаче отива пак на лекар заради краката и тремор на ръката. Тогава докторът му казва, че е в депресия. Предписва му други хапчета, които актьорът пие вече три месеца. "Може и психологически да действа, но вероятно има резултат, защото много хора ги използват. Оказа се, че доста народ е в депресия", коментира Данаилов.

Макар да е тъжен, Ламбо е упорит оптимист и вярва, че в живота има повече весели моменти, отколкото тъжни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай