Иван Иванов слиза от Оборище за Икар

Иван Иванов слиза от Оборище за Икар | StandartNews.com

Иван Иванов, който отдавна предпочита спокойствието на пангюрското село Оборище пред суетата на столицата, временно ще напусне своя провинциален дом, превърнал се в негова крепост от доста години насам.

Големият актьор е обещал на шефа на Съюза на артистите Христо Мутафчиев, че лично ще прибере Икара за чест и достойнство довечера на церемонията в Народния театър.

Предишният път, когато Иван беше мощно аплодиран от публиката за поредния си приз, беше през 2015-а на София филм фест. Оттогава фаворитът на няколко поколения кинаджии не се е вясвал нито на премиера, нито на каквото и да било друго събитие в София. Преди време наруши усамотението, за да посети сънародниците ни в Берлин, където по покана на културния ни център там представи свои книги и раздаде автографи.

Както се шегува сериозно самият Иван, той откровено предпочита да си гледа кефа в Оборище - дори не пише нова проза или стихове, да не говорим, че хич и не гледа филми. Но за международният ден на театъра, 27 март, ще се види с колеги и приятели.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай