„Фройд – теория за любовта" с предпремиера през май

„Фройд – теория за любовта" с предпремиера през май | StandartNews.com

Еротичният спектакъл изгрява за 160-та годишнина на Зигмунд

През месец май тази година името на знаменития основател на психоанализата Зигмунд Фройд навършва 160-годишен юбилей. По този повод на 20 и 27 май „Независим театър" ще бъде дом на предпремиерата на танцово-театралния еротичен спектакъл „Фройд – теория за любовта".

Писан по текстове на Зигмунд Фройд, той разкрива другата страна на любовта. 30 актьори и танцьори ще отворят за публиката един непознат аспект от хетеросексуалната любов, но и от този на биеротизма. „Фройд – теория за любовта" е спектакъл, който ще накара зрителя да види проекция на недоизказаната си душевност и затаените си чувства в пет сцени", разкрива режисьорът Тихомир Делидобрев. Той предствя любовта като двигател на човечеството, оставяйки въпросите без отговор – до колко любовта е грях и до колко грехът е породен от любовта. В спектакъла всеки сам за себе си открива отговори на вечните въпроси: „Какво е любовта и къде е границата ѝ?".

„Аз съм Зигмунд Фройд!" - ще каже проф. Румен Рачев в ролята на именития психоаналитик като глас зад кадър - „Настанете се удобно, отпуснете се! Вече можем да започваме!"

В картина 1-ва публиката ще се почувства сякаш седи на креслото пред Фройд, виждайки същността на собствения си интимен свят. Като на сеанс сами ще разчупят рамките на общо приетото. „Това, което ще видят, е сякаш плод на подсъзнанието им", смята Делидобрев. „Фройд – теория за любовта" е въображение, което излиза извън рамките на нашето време, реалност и представи.

Представлението е водено от визуалните чувства за мярка и естетика. Визията и на „Фройд – теория за любовта" е съпроводена от богатата палитра на съвременната мода. Актьорите ще бъдат облечени в бельо, последен писък на световните марки.
Хореографът Семир Алкади представя това, преплитайки 6-те стила - Неокласика (контемпоръри), Съвременни модерни танцови техники, Burlesque new style, Street jazz, Show dance и Lady style hip hop. Голотата ще присъства до не пълното ѝ разкриване, като идеята е еротиката да оставя зрителя на собственото му въображение. Хореографията на Семир Алкади ще накара публиката да види музиката и да чуе танца.

Режисьорът, хореографът и актьорите ще разкрият чрез дисекция на човешката същност чувствителността, емоцията и страстта. „Фройд – теория за любовта" е сбор от зрелище, танци, театър, мода, блясък и еротика. Спектакълът е на ръба на реалността и фикцията, но разказва за съществуващите тайности в бездната на подсъзнанието. Авторът разплита наивността, чистотата и зрелищността в най-силните отношения между нас хората. „Фройд – теория за любовта" и на безграничната любов всъщност е табу.
Спектакълът се ползва с професионалното мнение на имените български психотерапевти. И не на последно място, част от приходите ще бъдат дарени за фондация „Една от осем", която помага на жени в борбата им с рака на гърдата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай