"Човекът от Ла Манча" спира в НДК

"Човекът от Ла Манча" спира в НДК | StandartNews.com

Орлин Горанов и Мариан Бачев са Дон Кихот и Санчо Панса в бродуейския мюзикъл

Историята на Дон Кихот оживява в мюзикъла на Пловдивската опера "Човекът от Ла Манча". Орлин Горанов и Мариан Бачев ще се превъплътят в образа на знаменития идалго и неговия верен оръженосец Санчо Панса на 17 октомври в зала 1 на НДК. Мюзикълът ще ни пренесе в испанска Севиля в края на XVI век. Дон Мигел де Сервантес и неговият прислужник Санчо са хвърлени в тъмница по заповед на Светата Инквизиция. Те са обвинени в престъпления срещу Църквата и ще бъдат разпитани и евентуално съдени. Мнозина си спомнят телевизионния театър "Човекът от Ла Манча" от 1968 г. с великолепната игра на Коста Цонев и Никола Анастасов. Така че предизвикателството пред Орлин и Мариан е твърде голямо, защото сравнението е неизбежно. Зрителите ще се насладят на играта и на гостуващите актьори Елена Атанасова и Кръстю Кръстев от Пловдив.
Представлението е дело на създателите на мюзикълите "Коса", "Ах, този джаз!" и "Оркестър без име": режисьорите Евгени Господинов и Борис Панкин, художниците Иван Токаджиев и Петър Митев, хореографа Боряна Сечанова. Диригент на оркестъра е Константин Добройков.

Бродуейският хит "Човекът от Ла Манча" от Дейл Васерман, Мич Лей и Джо Дариън е отличен с 10 награди "Тони" - театралният "Оскар".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай