Асен Мутафчиев - на три сцени

Асен в "Г-жа Министершата" в театър "София"

Асен Мутафчиев - на три сцени | StandartNews.com

Асен, синът на Лиза Шопова и Христо Мутафчиев, вече играе на три "официални" сцени в столицата, макар че е "само" трети курс в НАТФИЗ. Той е чудесен в "Г-жа Министершата" в "София" и в "Заешка дупка" на "199" - истински жрец на театъра. Той е истински ученик на Стефан Данаилов - бърз, мислещ, сдържан... Така, за разлика от първия си братовчед Наум Шопов младши, няма да наруши статуквото на династията.

"Той постига всичко абсолютно сам. И ако някой каже обратното, ще трябва да се разправя с мен. Когато има нужда от съвет и мнение, аз съм насреща. Ако ги поиска. По-важно е да съм му приятел, отколкото професионалист и баща. Той искаше да пише - пиеси, сценарии... Много му вървят текстовете. Впечатлен съм от тях. Има особено оригинално мислене. Но му дадох акъл - първо да се пробва като актьор, да навлезе в средата и в занаята, а после вече да крои проекти с приятели. Майка му също даде рамо при подготовката за академията. Взе, че влезе. Никой не го толерира, а и доста колеги не ме обичат. Асен обаче не е момче, което ще се остави да го побутват - силен характер е. Взел е от мен, от дядо си Наум Шопов, от вуйчо си Христо. Но най-много - от таланта на великия Наум. Умее сам да се справя - ако някой не му пречи. Иска му се да учи "драма" в Лондон. Иска му се да се развива. Ще работи като кабелджия и ще се явява на кастинги. По-добре така, отколкото всеки тук да казва "Ама той е син на Христо и внук на Наум". Цялото му възпитание идва от майка му Лиза, от бабите и дядовците - в София и Карлово. И слава Богу - иначе аз щях да го науча на юмручното право. Но трябва ли, ще се озъби - като мен. И трите ми деца са прекрасни. Щастлив баща съм - благодаря на Господа за това", казва Христо Мутафчиев.

Асен е достатъчно "събран" в поведение и изказ. За него прочутите му роднини са просто роднини. Знае, че трябва да бачка като луд, за да се запише в хрониките на фамилията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай