Театрали на "опашки" в НДК

 Театрали на "опашки" в НДК | StandartNews.com

Феновете на Стефан Москов и неописуемия му театър и черноват хумор довечера отново ще препълнят зала номер едно на НДК. Там неподражаемата Мая Новоселска и нейната мъжка компания ще изиграят "Улицата - на живо". Култовата постановка от началото на така наречения ни преход възкръсна в края на миналия арт сезон - с уникални скечове, мултимедии на Иван Москов, смешно-тъжни послания. Новите епизоди са не по-малко зрелищни от някогашните. Във фокуса както винаги е малкият човек, който аха-аха да изчезне, но все успява да оцелее.

Валентин Танев, Никола Додов, Георги Спасов, Борислав Стоилов, Тончо Токмакчиев, Герасим Георгиев-Геро и Малин Кръстев са смешно-тъжните персонажи на българския абсурд, чиито реплики могат да останат в учебниците по история, та потомците след 100 години да са наясно с постсоцдействителността по времето на твърде дълго застоялия се ретрограден Меркурий. Антони Дончев и неговият бенд по традиция предлагат музика на живо. Сценографията и костюмите са на Свила Величкова. Утре е следващото представление на "Улицата".

"Квартет - опасни връзки след края на света" по Хайнер Мюлер също се завръща в зала номер едно. Билетите за първите две издания на "театъра на аватарите" на Явор Гърдев свършиха за броени часове. Следващите късметлии да се пробват за 3 и 4 ноември. Режисьорът, който за малко да снима в Холивуд, тук разгръща мерака си за кино. Захари Бахаров е Валмон и Снежина Петрова е Мертьой - коварни интриганти, оставащи върло нещастни в любовта си. Двамата влизат в специални костюми, снабдени с датчици, които сканират движенията им и по този начин се придава изключителен реализъм на компютърно генерираните образи (аватари), прожектирани зад тях. Гърдев ден и нощ репетира "Чайка", с чиято премиера на 26 и 27 октомври завеса вдига театър "Азарян". Билети за тях отдавна няма - от НДК пуснаха нови дати - 16 ноември от 19,30 часа, 21 ноември от 23 часа и 25 ноември от 21.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай