Икари за братята Бахарови


20:05 ч.

23.04.18

2 мин.

0

0

0

9 хита в "Театър пред театъра" под открито небе

от редактор |

9 хита в "Театър пред театъра" под открито небе

9 хитови спектакъла гледат ценителите от 30 юни до 8 юли, когато ще се случи второто издание на маратона "Театър пред театъра" пред Народния. Домакин, естествено, е академичната трупа, която тази година е поканила и гости от страната. Началото е с концерта „България – благословена земя", осъществен съвместно със Столична община. В него ще участват певци и актьори, режисирани от Борис Радев.


Събитието е в закриващата програма за финала на българското евро председателство - входът е свободен, като желаещите трябва да се снабдят с покани на касите на Народния, като местата са ограничени. На 1 и 2 юли зрителите гледат "Калигула" на Диана Добрева с Деян Донков в главната роля. Ще има субтитри на английски език за чуждестранните жители и гости на София. На 4 и 5 юли - "Животът е прекрасен", една от най-впечатляващите постановки на Александър Морфов. На 6 юли -"Сако от велур". Прочутата пиеса на Станислав Стратиев е в режисьорска интерпретация на Бойко Богданов. В афиша са още Театър "София" и Воениният - на 7 юли със стотното представление на "Швейк". На 8 юли - "Опит за летене" на Стоян Радев по великия Радичков.


Началото всяка вечер е от 21,30. Билетите с цени от 10, 15, 20, 25 и 30 лева вече са в продажба - на стационарните и мобилните каси, онлайн на сайта. "Благодарни сме на всички над 5000 зрители, които бяха с нас миналото лято, и сега ги очакваме отново", сподели шефът на Народния Мариус Донкин пред медиите.


Техническият директор на театъра инженер Емил Марков разкри, че тази година конструкцията на сцената и трибуните ще е различна - още по-удобна и безопасна за зрители и за актьори. Освен че ще бъде наполовина по-ниска, тя ще има и коридор за достъп по средата и ще разполага точно със 1127 места. Предвидено е и пространство за достъп на хора с увреждания.


Сцената под звездите ще бъде широка 14 и дълбока 12 метра и ще се издига на 90 сантиметра от земята.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент