23:45 ч.

10.09.14

1 мин.

1621

0

0
Живко Седларски в "Сезони"

Живко Седларски от 16 септември показва в столичната галерия "Сезони" творби, търсещи и откриващи синтеза между съвременната скулптура и модния дизайн. Необикновената експозиция е откровена провокация към очакванията. Женските силуети на Седларски са пиршество на духа и богатство за вътрешните и външните пространства. Пластиките на автора са сред паркове, градини, замъци, красиви къщи.


Седларски е специализирал в Художествената академия в Берлин, а от 1992 г. живее и работи във Франция. Работи в областта на монументалната и малката пластика. Негови творби са притежание на музеи, галерии и частни колекции в България, Франция, Швейцария и Германия. Живко признава, че нежните създания са най-голямото му вдъхновение. "Обичам допира с жената. Когато се разхождам по улиците, се заглеждам, наслаждавам се на модела".


Изкуствоведът Венсан Наш оценява високо работите на българина - той поставя ударение върху неистовата енергия, излъчвана от творбите.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент