14:47 ч.

19.11.16

2 мин.

0

1

0

Вадо с първа изложба в България след 10 г

от Пламен Петров |

Вадо с първа изложба в България след 10 г

Известният художник Васил Докев-Вадо откри своята първа изложба в България след 10-годишна пауза. Картините му са разположени в "Малката Художествена Галерия" на ул. "Мальовица 3а" в София. Изложбата на Вадо е първата за галерията. Избрахме да поканим именно него, защото той е добре познат на западноевропейската публика и негови картини са притежание на редица галерии и частни колекционери в Швейцария, Франция, САЩ и България, коментира за "Стандарт" Симеон Симеонов, съсобственик на "Малка Художествена Галерия". Той и партньорите му са решили да дадат възможност на българските ценители отново да се насладят на интригуващото изкуство на Вадо и да се докоснат до същината на богатия му творчески свят, и до спецификата на изразните му средства.


"Няма да бъде преувеличено, ако кажа, че картините му притежават мощното въздействие на приковаващи вниманието магнити и впечатляващият размах, с който Вадо работи, е не просто доловим за зрителя, а почти физически осезаем. Но най-точната характеристика, определението, което най-красноречиво обрисува творчеството на Вадо, според мен е: "експлозия от цветове". Неговите картини носят ведрост, топлота, яркост, създават неповторимо усещане за добро настроение и в максимална степен притежават способността да докосват емоционално, допълва Симеонов.


За потвърждение на думите му, говорят радушният прием, който картините намериха сред посетителите и гостите на изложбата, както и отзвукът предизвикан в средите на колекционерите. Картините на Вадо ще бъдат изложени в "Малката Художествена Галерия" до началото на януари 2017-а.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

· 10:21 · 13.12.2016
3 ПРАВИЛА ЗА ДА ИЗБЕГНЕТЕ И ПРЕМАХНЕТЕ ХЕМОРОИДИТЕ ... виж в сайта на "Завещавам Ви здраве"
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент