Цвят и звук в "Кредо бонум"

Цвят и звук в "Кредо бонум" | StandartNews.com

"Цвят и звук", лятната изложба на галерия Credo bonum, предлага зрелище в изискан и атрактивен стил. Кураторът Весела Ножарова е поканила автори, които са доказано различни в своята отдалеченост от тривиалното и скуката. Георги Димитров е завършил политически науки и международни отношения в Нова Зеландия. Основател е на международните форуми "безпредметна София" и "ортогонал". Ангел Петков, студент в НБУ, е член-основател на Кинетик студио. Той предлага три светещи и движещи се колони, които усещат и реагират на емоциите на зрителите - притежават сензори, които отчитат нервността на човешките движения и променят поведението си спрямо тях.

Николай Петков, който има дипломи от София и Ню Йорк, а сега преподава изкуствознание в родната си художествена академия, показва серия от геометрични абстракции, чиито цветове изразяват сгъстени идеи и преживявания.
Мария Чакърова, която работи в областта на нефигуративната живопис, грабва вниманието с "Композиция в червено". Членовете на студио "Реактив" радват публиката с интерактивната музикална стена "МиРеЛа" - тя композира и свети, когато я докоснеш с ръце. Истински групов инструмент, приканващ към колективно творчество.

"Целта е да разширим и провокираме възприятията на зрителите - да преживеят изкуството отвъд повърхността", коментира Весела Ножарова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай