Починал е големият български художник Никола Манев
Музика със сладкиши за първите дами на НАТО


20:05 ч.

15.07.18

1 мин.

0

7

0

Трансджендър пак атакува „Мис Вселена"

от редактор |

Трансджендър пак атакува „Мис Вселена"

„Мис Испания" 2018 Анхела Понсе, която някога е била мъж, атакува короната на „Мис Вселена", коментират международните агенции.


Новоизлюпената дама, вече победила 22 съпернички в родината си, се готви усилено за конкурса през декември във Филипините. Анхела, която демонстрира завидно самочувствие, е написала в Инстаграм, че се чувства призвана да се бори за повече гласност за каузата на джендърите и за уважение към хората, които не се страхуват от промяна.


Понсе споделя още, че нейният стремеж е за това толерантността се случва в глобален контекст, а не само в Испания.


Всъщност трансджендъри могат да участват в „Мис Вселена" от шест години насам. През 2012-а е внесена поправка в устава на надпреварата, която допуска бивши мъже да имат равни права с „обикновените" жени по подиума.


Месец след тази проява на тотална демокрация, доскорошният юнак Джена Талакова представя Канада, но отпада преди финала – тя е сред първите 15, но само хубавите жени в топ 5 стигат до последната права.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 12:41 · 16.07.2018
какво става с тоя свят отиваме на гибел нямам право да сьдя ама бог не може вече да ни тьрпи не виждате ли ужасите които ни врахлитат спри се народе осазнаите се какво правите в тоя живот че става кьсно вече
Потребител · 10:25 · 16.07.2018
В Банкок съм виждал едно същество с путка и ташаци. Ще го открия, ще му стана мениджър и ще Го доведа в Европа да обере всички “мис”, “мистър”, Евровизия и т.н.
Потребител · 02:56 · 16.07.2018
мръсни дупeдавци политици
ами да си направят трансджeндeр конкурс
каква жeна можe да бъдe изкуствeн пeдал
Shopeto · 17:23 · 16.07.2018
@Потребител „Мис Вселена" е неправителствена организация, политиците в случая са невинни.
BarakBaghdadi · 19:24 · 16.07.2018
@Shopeto Да бе, точно политиците са виновни. Всички по линията клякат на "тренда" за равноправенство. Какво да направят от „Мис Вселена", ще играят на хорото заедно с политиците, защото иначе всички правозащитници и НПОта ще им разкажат играта. Ако политиците имаха топки....а ето гледай и този израз, как да го кажа политкоректно...ако кажа пут*и пак не става...ако кажа гениталии се губи смисълът....бахти в какъв свят живеем....
Потребител · 02:36 · 16.07.2018
В извратени времена живеем
BarakBaghdadi · 22:47 · 15.07.2018
Е тая/тоя е по-хубава от Кончита Вурст! Но според мен освен транс до конкурса трябва да бъдат допуснати и травестити, каква е тази сегрегация?!? Освен това конкурсът не е съобразен с другите религии. Кога ще видим жени с бурки? Така или иначе в САЩ отрекоха банските, били сексистки, направо бурки.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент