"София диша" за пореден ден

"София диша" за пореден ден | StandartNews.com

София. Последна неделя от фестивала "София диша". Днес жители и гости на града ще се запознаят с различни култури и традиции от цял свят, представени на улица „Цар Иван Шишман".

Проявата днес е под мотото „Световна столица" и ще бъде посветена на традициите, културата и обичаите, извън пределите на нашата родина, съобщават организаторите на събитието. Творци от цял свят ще се представят пред българска публика.

Изобилие от комикси и манга, хубави книги втора ръка, подаръци от Англия и една невероятна игра - Story Cubes, ще представят на "София диша" Elephant Bookstore. Хората ще имат възможността да се запознаят и с един иновативен проект 0 6 емоционални обекти, затворени в геометрични пространства, разположени на дистанция един от друг. Нито обектите, нито дистанцията помежду им е случайна, а е константна величина за измерване на личната емоционална интелигентност, допълват организаторите.

Международна доброволческа организация „Новият Акропол" пък ще има философски и психологически курсове и лекции, уъркшопи и ателиета по креативност, икебана, риторика, изобразително изкуство, театрално изкуство и други днес.

По време на „Световна София" ще видите 10 теми от изложбата на танцово сдружение „Софистик Живо", озаглавена "ТАЙВАН - БЪЛГАРИЯ - една екзотична взаимност". Те ще ви разкажат за ежедневието, културата, вярата и различията на тази страна.

Любими групи също ще забавляват хората и на това издание на "София диша" - Purple HAZE, която включва музиканти от три поколения.

Организаторите съобщават още, че посетителите на фестивала ще могат да слушат и характерната музика на интернационалната банда „The Bedlam Club", която свири в стил Cinematic Punk Jazz.

Фестивалът „София диша" е част от културния календар на Столична община и в подкрепа на кандидатирата на София и Югозападен регион за Европейска столица на културата 2019.

Заради фестивала има реорганизация на движението в столицата, с което може да се запознаете ТУК. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай