Шапката разкрива вашата същност. ВИЖТЕ КАК

Шапката разкрива вашата същност. ВИЖТЕ КАК | StandartNews.com

Плетена без периферия

В момента това е шапката, която хората най-често носят през зимните месеци, особено младежите. И въпреки че сега тя е мейнстрийм, едно време е била запазена марка на хипстърите и бунтарите - най-вече сред тийнейджърите. Затова, независимо, че това е популярен модел, ако предпочитате да го носите, означава, че сте бунтари по природа и не обичате правилата. Особено, ако я съчетавате с по-небрежно и спортно облекло – дънки, карирани шалове, тениски, суитчъри, ризи. Някои и комбинират и с по-официално облекло, но все пак изследователите смятат, че дори това е бунт – на някои им се налага да ходят с елегантни дрехи заради работата, но по душа те са хипстъри.

Барета

Баретата е ретро. В днешно време често я асоциираме с потиснатите, неразбрани поети и изобщо с хората на изкуството, с хората от минала епоха. Но нека не забравяме, че на първо място тя е военна шапка. В епохата на късното Средновековие се появяват укази за въвеждане на военна униформа, където баретата фигурира като част от нея. По-късно градското население също се сдобива с шапки, подобни на баретите, а хората на изкуството обожавали тези модели. Баретата става много модерна и в периода около Първата световна война, когато е официално въведена в танковите войски и някои технически подразделения. В днешно време тя е основен атрибут в много армии по света. Затова се смята, че ако носите барета, вие сте доста артистична личност и трябва да развивате талантите си. Но и сте много силен и борбен човек, който е готов да се жертва в името на велики каузи. Баретата винаги ще е символ на стил и увереност.

Федора

Шапките "Федора" по принцип са се смятали само за мъжки. Но с течение на времето все повече жени започват да ги носят - дори някои от най-отявлените феминистки. "Федора" - мека, шикозна, направена от филц с вдлъбнато бомбе, широка периферия и панделка. Тя излъчва хладнокръвие и изтънченост, а хората, които ги носят, обикновено са смели и не приемат "Не" за отговор. Много е вероятно, ако носите този модел, да сте запалени по модата и да следите всички най-нови тенденции. Но в същото време вярвате, че имате блясъка и чара на филмовите икони от 20-те и 30-те години на миналия век, казват изследователите. Говори се, че тази шапка става популярна покрай актрисата Сара Бернар. Още през далечната 1882 г. тя играе принцеса Федора Романов от пиесата "Федора" на френския автор Викториен Сарду. Сара носи вдлъбната на върха шапка с мека периферия. Актрисата е известна с това, че обожава мъжки дрехи и скандализира викторианското общество, като играе мъжки роли.

Бейзболка

Това пък е най-популярната шапка за лятото. Дамите често залагат и на капели, но при мъжете бейзболката винаги е предпочитан вариант. Тя издава, че сте небрежни, не се трогвате лесно от дреболии, обичате забавленията и е много вероятно да сте почитатели на спорта или дори да сте малко маниаци в темата. Обичате градската среда, дори шума и активността около вас, не можете да бездействате. Изследователите смятат, че мъжете, които носят бейзболни шапки, си падат по закачливи и открити жени. А жените, които избират този вид, всъщност са горди и обаятелни – те се чувстват уверени в себе си и не им е нужна "женска" шапка, за да подчертае красотата им. А това привлича мъжете като магнит, смятат психолози.

Качулки

Има хора, които не обичат да слагат шапки и качулката е единствената им алтернатива в студа навън. За тях се смята, че са практични, отговорни, амбициозни и винаги са заети с някаква работа. Хората, които носят само ушанки или ленти за глави пък са експериментатори, новатори и приключенци. Рядко се влияят от мнението на околните.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай