Секс диета за мъже

Секс диета за мъже | StandartNews.com

"Пътят към сърцето на мъжа минава през стомаха" е повтаряна до втръсване поговорка, която обаче разкрива начина да се въздейства върху силната половина от човечеството.

Деловите дами трудно се справят с постоянното поддържане на «пламтящото огнище» - често сами не успяваме да се нахраним, къде ти да готвим отбрани гозби. Жените спазват всевъзможни диети, за да се поддържат «във форма», което заедно със строгия график на работа превръща трапезата в хапване на крак. А от това си пати не само стомаха - "удря" и брачните отношения.

Много семейства игнорират закуската, оправдавайки се с липсата на време, за да я приготвят както трябва, а вече е доказано, че закуската е най-важното хранене за организма, основата на здравия стомах и енергиен заряд за целия ден.

Вашият мъж закусва ли пълноценно? Няма време? И вероятно вечер му липсват сили за вас. Той си мечтае най-после да се нахрани (може би за първи път през деня). А какво прави човек, работил цял ден без закуска и обяд, и чак вечерта добрал се до храна? Точно така - заспива! Изводът е - любовната лодка се е наклонила под тежестта на пълния стомах. Сега вашият любим не е готов за подвизи на сексуалния фронт. Не трябва да се сърдите – такава е природата на нещата, в градацията на човешките инстинкти удовлетворението на глада стои над половото влечение. Разбира се, има и изключения. Ако той вижда тялото ви по-рядко от апетитната вечеря, то изводът идва от само себе си. Трябва да поставим приоритетите в нужния ни ред. Най-често обичането, както впрочем и не обичането, на някое ястие се поражда у нас още като деца или младежи: «грис халва от градината», «войнишкия боб», «полезните задушени зеленчуци». Но ако се замислим, решаваща роля за «не обичането» има честотата на повтарянето и еднообразието на менюто.

След малка анкета сред мъже (15 души) на възраст от 20 до 30 става ясно, че преобладаващото мнозинство запитани предпочитат хубаво парче месо с картофи и салата - 98% процента. Само 2 % се изказват в полза на рибата и морските продукти. Според тях, те не биха се отказали от «любимото си ястие», дори ако са вече сити.
По данни на учените мъжкият оргазъм, за разлика от женския, не е толкова ярък и разнообразен и трае само 5-10 секунди. По силите ни е да подарим на любимия си един «кулинарен оргазъм» и грехота е да не се възползваме от това. Мозъкът разпознава секса и храната по един и същи начин – като удоволствие. Както след хранене, така и след оргазъм през организма преминава хормонът на радостта - серотонин. Той сваля напрежението и извиква желание за сън. Съответно основната ни задача е да готвим така, че мъжът да не изпитва глад и същевременно да не чувства тежест от храната, да не се отпуска. Храната преди всичко е източник на витамини и микроелементи, които влияят на организма като засилват либидото.

*Според изследванията, витамин А спомага за усилването на производството на повече семенна течност. Необходима съставка е за синтеза на всички полови хормони и при мъжете, и при жените. Източник на витамин А са зеленчуците (моркови, чушки, зелен лук, магданоз), бобовите растения (соя, грах), прасковите, кайсиите, ябълките, гроздето, диня, пъпеш, шипки, череши; черния дроб (особено телешки), хайвер, мляко, краве масло, сметана, извара, кашкавал, жълтък.

*Витамините от групата В имат определено влияние върху производството на тестостерон — мъжкия полов хормон. Витамин В2 се съдържа в продуктите от животински произход, богати на белтъчини: яйца, месо, риба, домашни птици, черен дроб и млечни продукти. Витамин В6 има в черния дроб, домашните птици, телешкото, соята, бананите. Друг източник на В6 са свинското, телешкото, бъбреците, риба тон, сьомгата, ядките (фъстъци, шам-фъстък, кашу, лешници, орехи). Витамин В12 се намира само в храните от животински произход: месо (черен дроб, бъбреци и сърце), миди, стриди, нискомаслено сухо мляко, морски продукти (сьомга, морски раци, сардини) и жълтък.

*Понякога наричат Витамин Е «витамин на секса». Той въздейства на предния дял на хипофизата и непосредствено влияе върху работата на половите органи. Освен това, в съчетание с тиреоидните хормони, витамин Е оказва определено влияние върху сексуалната потребност. Витамин Е се открива предимно в продуктите, приготвени от нерафинирано брашно, например в пълнозърнестия хляб, триците, в пресните зърнени храни, ядките, соята и и пшеницата.

*При приемане на големи дози витамин С човек започва да изпитва по-силно желание за полова близост и може да изпитва по-интензивни оргазми. Витамин С се съдържа в цитрусовите плодове, черния касис, пъпешите, доматите, чушките, киви, прясно зеле, магданоз и копър. От животинските продукти най-много витамин С има само в черния дроб.

*Фосфорът е не само един от най-разпространените минерали в човешкия организъм, но и първият признат с непосредствено влияние върху сексуалната функция. Продуктите, които съдържат фосфор са омарите, морските раци и трюфелите – те чувствително влияят върху сексуалната активност.

*Цинкът е необходим на човешкия организъм за синтеза на активния компонент на тестостерона, отговорен за поддържането на сексуалната активност. Най-обилен източник на цинк са стридите, и може би затова тези, които ги консумират редовно, се смятат за могъщи любовници.

Ако игнорираме стридите – главен източник на цинк - като съмнителен продукт за приготвяне на вечеря за цялото семейство, то всички останали продукти, които съдържат жадуваните «витамини на секса» и влияят върху половата активност, са напълно достъпни и дори обичайни.
Различните източници за приготвяне на еротични ястия най-често споменават различни видове риба и морски продукти. Най-почитаната измежду рибите е кефал - рибата, пробуждаща любовта. Докато месото трудно ще наречем възбудител на страстта. То по-скоро провокира изблици на ярост и най-често предизвиква сънливост.
И все пак белтъчините, които се съдържат в месото, са нужни за мъжка сила, затова основното ястие си остава месото или рибата, но задължително с гарнитура. Най-важната особеност на еротичните ястия е, че трябва лесно да се усвояват, да са ниско калорични и, разбира се, разнообразни! Една проста и изискана рецепта.

Еротични шницели

Съставки: 4 шницела от пуешко, пилешко или не тлъсто свинско филе, сол, пипер, 140 г фъстъци, 2 яйца, супена лъжица магданоз, 100 г брашно, 200 г олио, 400 г зеле, червена чушка, морков, 2 супени лъжици краве масло, 2 супени лъжици соев сос, лимонов сок.

Приготвяне: Ядките се натрошават, яйцата се смесват с магданоза. Посипвате шницелите с подправките и овалвате в брашното, яйцата и ядките. Пържете по 5 минути от всяка страна. Оставяте на топло. Нарязвате зелето на тънки ивици, леко намачквате със сол, смесвате с нарязаната червена чушка и настъргания морков. Овкусете с олио или зехтин, лимонов сок и сол на вкус. Върху топлите шницели поставете малко масло, гарнирайте със зелевата салата. Поръсете със соев сос.

Още полезни съвети

*Всяка домакиня си има свои «коронни» ястия. Добре е да знаете, че настроението, с което приготвяте храната, се предава на този, който я консумира. Ако сте се ядосвали, докато сте чистили и варили картофите, на масата ви чака скандал. Искате ли да изживеете «вечерта на своите еротични мечти»? Тогава месете тестото, режете зеленчуците, варете супите в съответното настроение.

*Най-често любимото ястие на мъжа го готви майка му, понякога баба му, много рядко – той сам (!), бившата му, главният готвач на малко ресторантче в квартала... С главния готвач може да се сравнявате, но ще бъде сложно, а усвояването на любимото ястие по рецептите на мама или баба е възможно и дори необходимо. Дивидентите от успеха на кулинарното ви майсторство ще покрият в проценти всичките ви загуби за труд и време.

*А за повишаване на сексуалния тонус на жените по традиция трябва да се приемат повече пресни зеленчуци и плодове, да се пие натурален сок и, разбира се, да се хапва шоколад!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай