Принц Уилям черпи за момче /ОБНОВЕНА/

Принц Уилям черпи за момче /ОБНОВЕНА/ | StandartNews.com

Катрин Мидълтън, херцогинята на Кеймбридж, роди момченце, предадоха световните информационни агенции. Щастливият татко принц Уилям е бил плътно до жена си в болницата "Сейнт Мери" в Западен Лондон, където са родени Джордж и Шарлот - другите две деца на кралската двойка, оповестиха от двореца Кенсингтън.

"Кралицата, Единбургският херцог, принцът на Уелс, херцогинята на Корнуол, принц Хари и членовете на двете семейства са много радостни от тази вест. Нейно Кралско височество и детето й се чувстват много добре", се казва в комюникето.

Поредният принц е шести пра-правнук на кралица Елизабет Втора и пети подред в наследяването на престола - след дядо си принц Чарлз, баща си принц Уилям, четиригодишния си брат принц Джордж и двегодишната си сестра принцеса Шарлот. Според реформата от 2013-а, новият бебок, който засега е без публично обявено име, няма да измести Шарлот в схемата, както е било през вековете. "Това на практика се случва за първи път", коментира кралският историк Хюдж Викърс. Принц Хари, по-малкият брат на Уилям, който ще се ожени за американската актриса Меган Маркъл на 19 май, вече е шести в наследяването на престола.

В Лондон цари медиина еуфория. Екипи на вестници и телевизии вчера бяха обградили "Сейнт Мери" още от ранни зори. Феновете бяха в изобилие около болницата. Пипа Мидълтън, сестрата на Кейт, също очаква бебе - първото за нея и за съпруга й.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай