Преподаватели от ЮЗУ с поредна изложба в София

Преподаватели от ЮЗУ с поредна изложба в София | StandartNews.com

София. Откри се четвърта поред изложба на Югозападния университет „Неофит Рилски" в Българската търговско-промишлена палата в София. Тя включва живопис, графика и скулптура. Събитието бе открито лично от председателя на БТПП Цветан Симеонов и е част от съвместния академичен проект с „Арт Виза България" – „Изкуството в действие" – модерно изкуство за модерни хора. Изложбата е от 25 творби на 11 автори, преподаватели в ЮЗУ. Ще може да се види от ценителите и гостите на Палатата всеки делничен ден до 16 октомври.

„Надявам се, че това, което сме представители, ще се хареса на посетителите. Всички работи са правени през 2014 година, има много летни вдъхновения от Ковачевица, от посетени различни краища на България. Изложбата включва и две бронзови пластики на Ани Покровнишка, още мраморна риба на проф. Евгени Кузманов – негов любим сюжет. Работите са прекрасни и са нови, което допълнително провокира интереса", заяви проф. Георги Драчев, ръководител на катедрата по „Изобразително изкуство" в ЮЗУ.

Повече от 40 са творците, които са завършили през последните 10 години в ЮЗУ и се реализират днес като преподаватели в различни учебни заведения в страната.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай