Откриха изложбата с фотографии на Бен Ритър в София

Откриха изложбата с фотографии на Бен Ритър в София | StandartNews.com

София. Изложбата на младия американски фотограф Бен Ритър бе открита вчера във VIVACOM Art Hall (Телефонната палата). Тя ще може да бъде разгледана до 25 май.

Днес, ден след откриването на експозицията, от 17.00 ч. авторът ще изнесе лекция на тема "Взаимодействие на фотографията с рекламата и медиите" и ще се включи в последващата дискусия. Събитията са част от платформата "Майстори на фотографията", създадена от фондация "Мусиз" и фондация "Америка за България" и подкрепена от VIVACOM.

Изложбата на Бен Ритър представя 40 фотографии на световни знаменитости, фотомодели, случайни герои от улиците на Ню Йорк и еротични звезди. За първи път в България фотографът показва комерсиални и лични снимки, обединени от основната посока в неговата работа - да търси уникални състояния и моменти, които могат да се уловят сега или никога.

Бен Ритър пристигна в България два дни преди официалното откриване на изложбата, за да подреди творбите си. В специално интервю за сайта на изложбеното пространство той сподели повече за своята работа и страстта си към фотографията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай