16:10 ч.

13.01.17

1 мин.

0

0

0
ОББ показва ценна колекция

 


Платна на Златю Бояджиев и Никола Танев в Художествената галерия


Ценна колекция от картини и антикварни предмети показа ОББ. Шедьоври от български майстори, сред които Златю Бояджиев, Никола Танев, Васил Маринов и Христо Каварналиев, стенни часовници от началото на 20 век, пишещи машини и лихвеници, притежание на банката, ще бъдат показани в Националната художествена галерия от днес до 12 февруари. Платната са били в сгради, които ОББ е придобила и превърнала в свои клонове през 25-годишната си история, както и подаръци, правени по различен повод. Общо 225 картини са във фонда на ОББ. Те са събрани от клоновете в страната, датирани и реставрирани. Сред ценните предмети е и бюро, което е било на известния банкер Атанас Буров. Посетителите в Художествената галерия ще могат да се насладят на 47 шедьоври, сред които са двойната картина с морски пейзажи на Христо Каварналиев, "Военният обоз" на Васил Маринов - изключително рядко срещан автор, както и ценно платно на Златю Бояджиев от 1935 г. Цялата колекция е оценена на 400 000 лева. По време на гостуването на експозицията в Националната галерия са предвидени и две детски ателиета - на 21 и 28 януари.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент