НДК предлага училище за работа

НДК предлага училище за работа | StandartNews.com

Фондация "Подарете книга" и НДК организираха акцията "Училище за работа" на специална вечер с млади хора в зала номер 8. Гост-лектори бяха три известни лица от света на изкуството и спорта - писателят Калин Терзийски, актрисата Стефания Колева и параолимпиецът Михаил Христов. Те разказаха своите вълнуващи истории, случили се по трънливия им и предизвикателен път към успеха и постигането на мечтите.

"Ще видите, че ако успеете да развълнувате себе си, ще успеете да развълнувате и света", обърна се шефът на НДК към младежите на срещата. "Когато работиш много, понякога ти се случва повече от това, което си поискал", бе вдъхновяващото послание на Стефания Колева към публиката. Тя се е отказала от юридическото си образование, за да следва наивната мечта да бъде актриса и не се е страхувала да поеме трудния път от Захарна фабрика до Монте Карло. "Животът е като да правиш лицеви опори - когато стигнеш 30 и мускулите ти горят, си казваш, че не можеш повече - няма как, няма начин, и трябва да се откажеш. Но, ако точно тогава намериш воля и заповядаш на мускулите си да те слушат - виждаш, че можеш да направиш още 2, 3, може би 10 и мускулите слушат. И нещата започват да се случват", беше убедителен Калин Терзийски.

Михаил Христов, загубил двете си ръце едва на 14, но въпреки това спечелил медали в параолимпийските спортове, увери младите хора, че да растат в институция без родители не е оправдание да се откажат от борбата. "Дори и да ги нямате - трябва да направите нещо хубаво с живота си", завърши той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай