Наши и македонски художници редят картини в Делчево и Симитли

Наши и македонски художници редят картини в Делчево и Симитли | StandartNews.com

Красотата на Симитли и македонската община Делчево ще оживее върху платната художници от България и западната ни съседка. Пленер стартира на 3 септември в македонския град и ще завърши с обща изложба на празника на град Симитли - на 8 септември в изложбената зала.

Сред творците са големите български художници доц. Пенчо Добрев, Валентин Асенов, Мариана Маринова, проф. Георги Драчев и Румен Дешев, както и младите македонски майстори на четката Ива Йосифова, Александър Таневски, Гоце Илиевски, Александър Белогаски.

"Нашата идея е да осигурим условия за взаимен обмен, културно сътрудничество, развитие, съживяване и съхраняване на културни и фолклорни теми в творбите на едни от най-добрите художници от България и Македония", сподели Снежана Стоименова, зам.-председател на Сдружение "Хора и традиции".

То организира събитието по проект. Ще се проведат работни срещи и обмяна на идеи за развитието на изкуството и неговите възможности за развитие на културния туризъм, обмен на добри практики в сферата на културния туризъм и създаване на информационна мрежа за промоция на региона като атрактивна дестинация. Реално ще се осъществи културно сътрудничество. Целта е съхранение на специфични гранични ценности и традиции.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай