Над 31 000 души са посетили "Квадрат 500"

Над 31 000 души са посетили "Квадрат 500" | StandartNews.com

Вторият четвъртък на всеки месец е обявен като ден за безплатен вход в Национална галерия "Квадрат 500", припомнят от новия ни музей

Малко повече от месец след официалното откриване на представителната експозиция на Национална галерия "Квадрат 500" интересът на българи и чужденци към новия ни музей е все така изключително голям, съобщават от галерията.

Откакто бе официално открита, в Национална галерия "Квадрат 500" посрещнаха вече над 31 хиляди посетители, уточниха от ръководството на галерията.

Вторият четвъртък на всеки месец е обявен като ден за безплатен вход в Национална галерия "Квадрат 500", а това ще рече, че на 9 юли 2015 г. новата ни галерия отново ще е с вход свободен, съобщиха от Националната ни галерия. Очаква се този четвъртък отново стотици столичани и гости на града да използват възможността в деня със свободен вход да разгледат и оценят експонираните близо 2000 произведения, разположени в 28 зали на четири етажа в новата ни Национална галерия "Квадрат 500", които показват българското изкуство в съизмеримост, в съпоставка с европейските и световните тенденции.

Важно е и да се знае от всички, че Национална галерия "Квадрат 500" няма да затваря врати за лятна ваканция и ще работи нонстоп през целия отпускарски сезон, допълниха от новия ни музей.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай