Музика със сладкиши за първите дами на НАТО

Мелания, Брижит и Десислава Радева се разходиха до Ватерло

Музика със сладкиши за първите дами на НАТО | StandartNews.com

Докато държавните и правителствените ръководители на страните членки в НАТО яростно спореха колко да скочат харчовете за въоръжение, техните съпруги слушаха музика и хапваха шоколад. Първите дами, начело с Мелания Тръмп прекараха свободното си време в музикалния параклис "Кралица Елизабет II", където се помещава и музикална консерватория.

Мястото се намира в предградието Ватерло, което е на 40 минути път от центъра на Брюксел.

На срещата в Брюксел освен Мелания от "половинките" на лидерите на страните членки на НАТО са още френската първа дама Брижит Макрон, съпругата на турския президент Емине Гюлбаран Ердоган, жената на естонския премиер Карин Ратас, на словенския - Мойча Стропник, на шведския премиер - Ула Льофвен, на генералния секретар на НАТО Ингрид Шулеруд, на белгийския премиер Амели Дербаудрениен (която е и нещо като домакиня), на председателя на Европейския съвет - Малгожата Туск, и съпругата на българския президент Десислава Радева.

Единственият мъж в компанията беше 39-годишният архитект Готие Дестени, съпруг на премиера на Люксембург Ксавие Бетел. Двамата узакониха гей връзката няколко месеца след като херцогството разреши еднополовите бракове.

Във Ватерло ВИП дамите бяха посрещнати с класическа музика, концерт за пиано и цигулка. В центъра на вниманието отново беше Мелания, която се появи с тъмносиня рокля на "Келвин Клайн" под коляното и с обувки на "Луботен".

Домакинята Амели Дербаудрениен заложи на жълт тоалет. Десислава Радева дама беше в стилна черно-бяла рокля по тялото. Изцяло в бяло беше половинката на Макрон Брижит. Съпругите на американския и френския президент седнаха една до друга и с интерес проследиха музикалния рецитал.

По време на почивката на концерта съпругите се събраха на открито във вътрешния двор на параклиса и си направиха така наречената семейна снимка. След това се насладиха на сладките изкушения, сътворени от белгийския майстор - шоколар Херман ван Дендър, чиято компания е официален доставчик на шоколад на белгийското кралско семейство.

За вечерята в кралските музеи за изкуство и история в парка на Петдесетилетието повечето дами смениха тоалетите си.

Госпожа Тръмп се появи с коктейлна бяла рокля без ръкави, дело на Ели Сааб, а Деси Радева - с тъмносиня рокля без ръкави.

Фотографи заснеха как Мелания разменя любезности с британската премиерка Тереза Мей, която ще ѝ бъде следващата домакиня, тъй като Тръмп след Брюксел отива на посещение в Обединеното кралство. Според медии на острова

Филип Мей даже спешно закупил нов костюм, тъй като трябва да прави компания на Мелания, докато съпругата му и Тръмп обсъждат отношенията между двете държави.

На общата снимка на лидерите от алианса пък най-обсъждано беше накъде зяпа Тръмп, както и напълно еднаквите сини сака, с които се появиха Ангела Меркел и Тереза Мей.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай