12:39 ч.

16.05.17

1 мин.

0

1

0

Картина на Пабло Пикасо бе продадена за 45 млн. долара

от редактор Николина Александрова |

Картина на Пабло Пикасо бе продадена за 45 млн. долара

Дора Маар


 Картина, дело на  Пабло Пикасо бе продаден на търг в "Рокфелер център" в Ню Йорк за огромната сума от 45 млн. долара. Картината „Седнала жена в синя рокля“,която е портрет на художничката и фотографка Дора Маар.


Тя е била почти 10 години муза и любовница  на Пикасо. По време на Втората световна война нацистите се опитват да откраднат картината, но биват хванати от Френската съпротива на пътя между Париж и Моравия. През 60-те години картината е притежание на известния търговец на изкуство и колекционер Ернст Бейлер, но през 2011 г. бива закупена на търг от Димитри Мавроматис за 29 млн. долара.


Макар и сумата да е огромна, най-скъпото платно на испанския художник е "Алжирски жени" (Версия „О“). Тя бе закупена за рекордните 179 млн. долара в Christie's.Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

\"Мгрант\" · 17:16 · 16.05.2017
Но картината, която сте показали не е въпроната продадена (Femme assise robe bleue)
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент