20:10 ч.

04.12.16

1 мин.

0

1

0
Художници в кадър

 


Някои от най-известните ни майстори на четката през последните две десетилетия разкриват реалните си лица пред обектива на фотографа Ани Петрова. Изложбата "Художникът в кадър", наредена в столичната галерия "Стубел" зад пощата на хотел "Плиска", съдържа черно-бели изображения, правени от 1995-а до днес. Куратор е Росица Доганджиева. Фотожурналистката е избрала 40 от общо 300 снимки, които е сътворила през изминалите 20 години, някои от които познаваме от страниците на "Новинар" и от нейната рубрика „В ателието".


Експозицията е от най-коментираните арт събития през последните дни. Толкова майсторски "заковани" фотофизиономии на толкова известни личности рядко могат да се видят в едно и също пространство. Има и още един факт, който впечатлява - артистите, които са прочути с логично полагащите им се капризи, са позирали с удоволствие пред Ани. Просто са й оказали доверие. Може би заради това от очите и усмивките им лъха споделяне и откровение. Полъхът на времето преминава през тях - най-известните, но и най-драматичните: Генко Генков, Любен Зидаров, Валентин Старчев, Борис Димовски, Павел Койчев...


"Тогава бяхме единни. А днес живеем вяло, безцветно и бездарно самотно. Не ни е виновно само безпаричието. Ей Богу, мисля си, че над нас е надвиснало някакво криворазбрано чувство за самосъхранение, което действа като бумеранг – с обратна сила", казва Тома Трифоновски, един от героите на Ани.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

· 10:20 · 13.12.2016
3 ПРАВИЛА ЗА ДА ИЗБЕГНЕТЕ И ПРЕМАХНЕТЕ ХЕМОРОИДИТЕ ... виж в сайта на "Завещавам Ви здраве"
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент