Художници рисуват и свирят на живо в "Ъндърграунд"

Художници рисуват и свирят на живо в "Ъндърграунд" | StandartNews.com

Художниците Николай Димчевски и Росен Марковски канят довечера на необичаен пърформанс в столичната галерия "Ъндърграунд" на Сточна гара от 19 часа."Смисълът на нашето съществуване е в акта на живеене. Всяка среща ни променя. Изпраща мисленето ни в малко по-различна посока. От тези срещи остават отпечатъци. Изследваме мислите и вълненията си тук и сега. Срещата ни с хора създава в нас емоции и ни влияе по някакъв начин.

Изследваме това, което излъчват хората около нас, като рисуваме и създаваме мелодии в реално време. Музиката променя излъчването на зрителите. Те пък променят музиката с излъчването си. Рисуваме отпечатъци от тия срещи. Един по-различен диалог помежду ни. Друг вид комуникация на фона на наши картини", описва преживяването Росен.

А Николай допълва артидеята: "Във времена, в които фокусът в културното ни пространство е върху това кой колко е взел за изложбата в Лувъра и дали новият ни музей има или няма концепция, ние искаме да обърнем внимание върху срещата. Срещата между хората, в изкуството, със себе си. Извън света на виртуалното."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай