Фестивал "Конкордиа" стартира днес в София

Фестивал "Конкордиа" стартира днес в София | StandartNews.com

Десетки световноизвестни творци и артисти, сред които и единствената жена - концертмайстор в Метрополитан (Ню Йорк) – Елмира Дърварова ще се изявяват за първи път на една сцена в България

Премиерното издание на интернационалния фестивал за съвременна музика и изкуство – Конкордиа стартира днес (13 октомври 2017 г.) в 19:30 часа в Sofia Live Club. Специално за събитието в България пристигат над 50 международно признати творци, които ще представят произведенията си пред българската публика в рамките на тридневния арт маратон на 13, 14 и 15 октомври. Събитието има за цел да разработи нов модел на взаимодействие между различните видове изкуства, като важна роля играе не само музиката, но и всички други жанрове и сценични дисциплини - театър, балет, литература и визуални изкуства.
Първата и единствена досега жена - концертмайстор в Метрополитан (Ню Йорк) –Елмира Дърварова ще бъде сред българските творци, участващи в Конкордиа Фестивал. Освен нея на сцената ще се изявят редица солисти, ансамбли, композитори, писатели и виртуални артисти с големи постижения на световната сцена.
Фестивала за съвременна музика и изкуство – Конкордиа ще бъде официално открит с мултимедийния спектакъл „Синергия" с участието на Ирина-Калина Гудева - глас и контрабас, основател и артистичен директор на Конкордиа фестивал, Георги Василев - китара, носител на десетки награди, свирил на една сцена с Националния симфоничен оркестър на Дания, Италия, Австралия и други и Дейвид Хилдебранд - ударни инструменти, перкусионист и свирил с редица оркестри в Европа и Азия, носител на много престижни награди в областта на музиката.
Основател и артистичен директор на Конкориа фестивал е международно известната контрабасистка, певица и мултидисциплинарна артистка Ирина-Калина Гудева. Повече информация за програмата на фестивала, можете да откриете на Facebook страницата и в специалното събитие.
Билети могат да бъдат закупени на следните Eventim билетни каси – бензиностанции ОМВ, Български пощи, Технополис, Книжарници Ориндж, билетен център НДК, каса Арена Армеец, каса Кантус Фирмус в Зала България, както online.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай