Екоминистър на изложба

Екоминистър на изложба | StandartNews.com

Живко Иванов лично показа най-новите си платна на министъра на околната среда и водите Ивелина Василева в галерия "София прес". Над сто почитатели на изкуството на бургаския художник видяха ярките му живописни картини още на откриването преди вечер. Традиционно и на тази експозиция авторът е сложил мото "ЖивКопис", с което запазва личния си почерк при работа с маслени бои.

"Това са само премиерни работи, които се получиха много колоритни. Колкото по-труден и сив става животът, толкова по-силно напират багрите вътре в мен - не ги търся, така се случва. Държа пъстро да бъде и настроението на всички, които ще посетят експозицията", казва творецът, чийто картини могат да се видят до 12 юни.

Самостоятелните изложби на бургазлията вече нахвърлят 50. Част от тях са в Българския културен институт в Берлин, в германската галерия "Любке", в Белгия, Холандия, Чечения, Ирландия, Сърбия. През 2014 г. Живко Иванов беше първият български художник, който ни представи на 62-рото издание на летния фестивал за култура в Любляна, Словения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай