„Do the right mix” и Зона Култура преобразяват градските пространства

„Do the right mix” и Зона Култура преобразяват градските пространства | StandartNews.com

София. Изрисуваха един от калканите на ъгъла на ул. „Козлодуй" и ул. „Константин Стоилов" в столицата. Това не е вандалска проява, а по инициатива на „Do the right mix", съобщиха от "Зона култура".

Автор на графитите по калкана е дуото L.O.V. Трансформация на сградата е осъществена само за няколко дни.

„Do the right mix" е информационна кампания за създаване на устойчива градска мобилност на Европейската комисия. В България кампанията стартира лятото на 2013-та година и преминава под мотото „Придвижвай се разумно". Основното й послание за тази година е, че като намалим ползването на личния автомобил за всекидневно придвижване в града, можем да спестим средства от гориво, да увеличим физическата си активност и да спомогнем за намаляване на трафика и вредните емисии в атмосферата, съобщават от "Зона Култура".

Рисунките по сградите провокира по интересен начин софиянци към информиран избор на начини за придвижване, ефективни както за бюджета ни, доброто настроение и здравословна форма, така и за околната среда.

""Зона Култура инициира амбициозната задача да обособи творчески квартал в старата индустриална зона „Хаджи Димитър", с подкрепата на Столична Община. За един месец фестивалът представи разнообразни артистични и образователни проекти, преобразявайки градските пространства с цел спечелване на титлата "Столица на културата 2019" и съживяване на културния живот в изоставените райони на столицата ни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай