Благотворителна изложба за Антарктида

Благотворителна изложба за Антарктида | StandartNews.com

София. По повод 125-годишния си юбилей Националният природонаучен музей представя благотворителната фотоизложба „Антарктида-студеният юг" на Иглика Трифонова, организирана съвместно с Българския антарктически институт и Асоциацията на младите полярни изследователи.

Събраните средства ще се използват за създаване на образователни програми за ученици и студенти в музея с използването на интерактивна дъска, която превръща всяка статична повърхност в интерактивна среда.

„Антарктида – студеният юг" на Иглика Трифонова ще бъде открита на 4 август 2014 г. (понеделник) в 18 ч. от проф. Христо Пимпирев и проф. д-р Николай Спасов във фоайето на Националния природонаучен музей.

Изложбата съдържа 20 броя фотоси, чрез които посетителите могат да проследят фоторазказа на Иглика Трифонова за живота на българската полярна база, за уникалния животински и растителен свят и уязвимата антарктическа екосистема на най-студения континент на Земята.
Иглика Трифонова е професионален фотограф с над 20-годишен опит. В продължение на няколко години работи като парламентарен фотограф, работила е в различни вестници и списания като фотограф и журналист.
През 2006 г. и 2012 г. Иглика Трифонова участва като фотограф и член на биоложкия екип в Четиринадесетата и Двадесетата български експедиции до Антарктида.

Има четири самостоятелни фотоизложби в България и в Русия, както и шест участия в колективни фотографски и живописни изложби. През 1993 г. печели награда за най-добра снимка на годината, а през 1998 г. и награда за млади живописци.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай